Πληροφορίες για το Θερινό Σχολείο Πληροφορικής

Η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου Πληροφορικής και Προγραμματισμού (ΘΣΠ) για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός: Σκοπός του ΘΣΠ είναι η εξοικείωση των ενδιαφερόμενων μαθητών με τον προγραμματισμό και η προετοιμασία, όσων από αυτούς ενδιαφέρονται, για τη συμμετοχή στον 36ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής (ΠΔΠ) για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Απευθύνεται σε: μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που ΔΕΝ έχουν απαραίτητα προηγούμενη επαφή με τον προγραμματισμό και το διαγωνιστικό προγραμματισμό και επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με αυτόν.

Πληροφορίες

Κόστος συμμετοχής: ΔΕΝ υπάρχει κόστος συμμετοχής (το πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ).

Διάρκεια: Δύο εβδομάδες, από 17 – 28 Ιουλίου 2023, πρωινές ώρες (9:00-13:00).

Πραγματοποίηση μαθημάτων: εξ αποστάσεως (ο σύνδεσμος συμμετοχής θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες).

Βεβαίωση συμμετοχής: Σε όσους μαθητές συμπληρώσουν επιτυχώς το θερινό σχολείο θα αποσταλεί ηλεκτρονικά βεβαίωση συμμετοχής.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μαθητές πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αίτηση συμμετοχής: Στο σύνδεσμο: http://epy.gr/epy-summer-school/

Επικοινωνία: ΕΠΥ (email: epy@epy.gr, τηλ. 215 5051398).

Σε συνεργασία με: 

 – Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (link)

 – Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (link)

Πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

Ο ΠΔΠ (http://pdp.gr) διοργανώνεται από την ΕΠΥ από το 1989 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ). Με την ολοκλήρωση του ΠΔΠ σχηματίζονται οι εθνικές ομάδες Πληροφορικής, οι οποίες συμμετέχουν στους αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς (International Olympiad on InformaticsBalkan Olympiad on Informatics, κ.λπ.) που τελούν υπό την αιγίδα της UNESCO. Οι μαθητές που διακρίνονται στους διεθνείς διαγωνισμούς εισάγονται σε Πανεπιστημιακά Τμήματα χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις (εγγράφονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε πανεπιστημιακά τμήματα, όπως ορίζει ο Ν.3194/2003 και ο μετέπειτα Ν.4692/2020, άρθρο 40).

Μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση εδώ.

 

 

ΕΠΥ
Ελληνική Eταιρία Eπιστημόνων και Eπαγγελματιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Greek Computer Society

Σπύρου Τρικούπη 20
10683 Εξάρχεια Αθήνα
Τηλ. 215 5051398
epy@epy.gr